Ασφάλεια ζωής

«Η ασφάλεια ζωής δεν είναι για το θάνατο, αλλά για τη ζωή αυτών που αγαπάμε.»

Ένας νεαρός λογιστής ο οποίος μόλις είχε αποκτήσει το δεύτερο παιδί του προσέγγισε έναν ασφαλιστή με σκοπό να συνάψει ένα ασφαλιστήριο ζωής. Όλα κύλισαν ομαλά στη συνάντησή τους, επειδή όμως το γραφείο του νεαρού ήταν καινούριο και δεν είχε ακόμη αρκετή πελατεία, δυσκολευόταν οικονομικά. Έτσι, αποφάσισαν να κάνουν ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στα οικονομικά δεδομένα του νεαρού λογιστή και μάλιστα με μηνιαίο τρόπο πληρωμής για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία.

Οι μήνες περνούσαν και ο νέος επαγγελματίας καθιερωνόταν όλο και περισσότερο στην περιοχή. Τα εισοδήματά του αυξάνονταν και ήταν πολύ χαρούμενος που μπορούσε πλέον να προσφέρει στην οικογένειά του όλο και περισσότερα. Τόλμησε ακόμη και να επωμισθεί μακροχρόνιες υποχρεώσεις όπως στεγαστικό δάνειο και δόσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Το τραγικό είναι ότι μετά από λίγα χρόνια ο εν λόγω άνθρωπος διαγνώσθηκε με μια επιθετική μορφή καρκίνου και μέσα σε λίγους μήνες δυστυχώς απεβίωσε. Εκείνη την ημέρα η οικογένειά του βρέθηκε ξαφνικά σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Είχε να διαχειριστεί αφενός το συναισθηματικό πόνο της απώλειας και αφετέρου τις οικονομικές επιπτώσεις της νέας πραγματικότητας. Πλέον η σύζυγος  δεν είχε «χρήματα στην άκρη» διότι όλο το ποσό που είχε αποταμιεύσει  το ζευγάρι στα χρόνια της κοινής τους πορείας καταναλώθηκε στην προσπάθεια αντιμετώπισης του καρκίνου. Η οικογένεια λοιπόν στο εξής έπρεπε να προσαρμόσει το βιοτικό της επίπεδο διότι το μόνο έσοδο πλέον είναι ο μισθός της μητέρας και επιπλέον πριν προλάβει η οικογένεια να θρηνήσει για την απώλειά της, το κράτος και οι τράπεζες ζητούν χρήματα για να τους επιτρέψουν να κρατήσουν την περιουσία τους (δάνεια – φόρος κληρονομιάς).

Η μοναδική σανίδα σωτηρίας για την οικογένεια στάθηκε η ασφάλεια ζωής. Εκείνο το ασφαλιστήριο που πλήρωνε ο νεαρός λογιστής από το υστέρημά του εκείνη τη στιγμή σήμαινε τα πάντα για την οικογένειά του. Τα πάντα!! Αναμφίβολα αν ο αγαπημένος τους άνθρωπος ζούσε, θα φρόντιζε να υπήρχαν αρκετά  και δεν θα τους έλειπε τίποτα! Είχε αυτή την ικανότητα. Αυτό που δεν είχε ήταν ο χρόνος. Η ασφάλεια ζωής επομένως ασφαλίζει το χρόνο, το χρόνο που μπορεί κάποιος να μην έχει…

Ελάτε να συζητήσουμε και να δούμε από κοντά πως μπορούμε να προστατεύσουμε την οικογένειά σας.