Ασφάλεια υγείας

«Για να διασφαλίσουμε το πολυτιμότερο αγαθό…»

 Διαχρονικά οι άνθρωποι είχαν αντιληφθεί ότι κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του κάθε δυσκολία που μπορεί να εμφανιστεί στη διάρκεια της ζωής του. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να οργανωθούν σε ομάδες, έτσι ώστε οι πολλοί να μπορούν να αντιμετωπίζουν μαζί τις ατυχίες των λίγων. Αυτή ήταν η πρώτη μορφή ασφάλισης η οποία ισχύει μέχρι και σήμερα. Έτσι λοιπόν, αυτή τη στιγμή χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους συνεισφέρουν σε ένα κοινό ταμείο με σκοπό όταν/αν κάποιος από αυτούς βρεθεί σε δεινή θέση, να έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει  το πρόβλημά του με τρόπο που υπό άλλες συνθήκες δεν θα του επιτρεπόταν.

Τι προσφέρει ένα ασφαλιστήριο υγείας:

 Ένα ασφαλιστήριο υγείας έχει τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι αυτά που γνωρίζουμε όλοι όπως η κάλυψη εξόδων νοσηλείας, η επείγουσα υγειονομική μεταφορά ή η αμοιβή χειρουργού, ενώ τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι λιγότερο γνωστά άλλα εξίσου (αν όχι περισσότερο) σημαντικά με τα παραπάνω και είναι τα εξής:

  1. Ταχύτητα αντίδρασης

Μια από τις πιο ουσιαστικές διαφορές ενός ανθρώπου με νοσοκομειακή κάλυψη σε σχέση με κάποιον που δεν έχει ακόμη, είναι ο χρόνος απόκρισης. Σε ένα πρόβλημα υγείας όλοι θα θέλαμε να έχουμε πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή φροντίδα, στο συντομότερο χρονικό διάστημα, όμως ένας άνθρωπος χωρίς ασφάλιση πρέπει πρώτα να εξετάσει ποιες από τις επιλογές που του δίνονται  μπορεί να υποστηρίξει οικονομικά. Κάνοντας λοιπόν αυτή την έρευνα ώστε να βρει τη βέλτιστη λύση, χάνει πολύτιμο χρόνο. Χρόνο ο οποίος μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της πάθησής του…

  1. Πρόσβαση στα καλύτερα νοσηλευτήρια

Με το δημόσιο σύστημα υγείας να υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα δημιουργείται όλο και περισσότερο η ανάγκη για ιδιωτική περίθαλψη. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που το κόστος για μια νοσηλεία σε κλινική είναι απαγορευτικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να ταλαιπωρούνται από μεγάλες λίστες αναμονής, κακές συνθήκες νοσηλείας, έλλειψη βασικών υλικών και πολλές άλλες δυσκολίες που χαρακτηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας μας. Όλα τα παραπάνω όμως δεν προβληματίζουν κάποιον που έχει προνοήσει κάνοντας ένα πρόγραμμα υγείας καθώς η άμεση πρόσβασή του στα καλύτερα νοσηλευτήρια είναι εξασφαλισμένη, χωρίς να ανησυχήσει ούτε μια στιγμή για το κόστος.

  1. Ψυχική ηρεμία

Πολλές φορές τα πράγματα στη ζωή μας δεν έρχονται όπως τα επιθυμούμε. Σε μια τέτοια κατάσταση, σπουδαίο ρόλο στη εξέλιξη της υγείας του ασθενούς αποτελεί η διατήρηση μιας καλής ψυχολογίας. Αυτό γίνεται ευκολότερο για κάποιον που διαθέτει ένα πρόγραμμα υγείας καθώς είναι απαλλαγμένος για το υπόλοιπο της ζωής του από τα δυο βασικά άγχη – εμπόδια που θα έβρισκε μπροστά του, τα οποία είναι όπως ήδη αναφέραμε το κόστος νοσηλείας και ο χρόνος αναμονής.

Ελάτε να συζητήσουμε και να δούμε μαζί ποιο πρόγραμμα υγείας καλύπτει καλύτερα τις δικές σας ανάγκες.